Turistički objekti

Sve veća mobilnost stanovništva kao i porast životnog standarda pridonose globalnom rastu i razvoju turističke industrije. Kod planiranja prometa i parkiranja u turističkim središtima poseban je izazov sezonalnost, kao i ograničeni raspoloživi prostor u turističkim središtima, u blizini turističkih znamenitosti, glavnih turističkih objekata i obalnog pojasa.

Primjenom parkirnih sustava značajno se smanjuje prostor potreban za parkiranje i osigurava smještaj većeg broja automobila upravo u blizini atraktivnih lokacija. Oslobađanje dijela prostora koji bi inače bio potreban za tradicionalno parkiralište, investitorima otvara mogućnosti alternativnog korištenja zemljišta za turističke ili druge namjene. Uz uštedu prostora, neki parkirni sustavi napravljeni su kao konstrukcije u visinu, pa na novonastalim površinama nude različite mogućnosti izvedbe fasade, od praćenja dizajna glavnog objekta ili arhitektonskog uklapanja u okoliš do instalacije sunčanih panela ili komercijalne upotrebe površina kao oglasnog prostora i mogućnost povrata dijela investicije.

Mnogobrojne primjene ovih sustava obuhvaćaju hotele i hotelske komplekse, marine, ugostiteljske objekte, restorane, privatne iznajmljivače i druge.

 

Tražite rješenje za parkiranje?

KONTAKTIRAJTE NAS

Naš stručni tim pomaže vam pri izboru i projektiranju.