Problemi parkiranja uzrokuju višemilijunske troškove

Problemi parkiranja uzrokuju višemilijunske troškove

Objavljeno 30.10.2017.

INRIX Research izradio je studiju pod nazivom „The Impact of Parking Pain in the US, UK and Germany“, prvu studiju koja ima za cilj procjenu ekonomskih utjecaja problema vezanih uz parkiranje. Objavljena u srpnju 2017. godine, studija je koristila bazu podataka INRIX Parking koja obuhvaća više od 35 milijuna mjesta u 8.700 gradova diljem 100 zemalja, u kombinaciji sa opsežnim istraživanjem parking ponašanja i iskustava 17.986 vozača u 30 gradova u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj.

 

Uvid u rezultate studije uključuje:

  • Potraga za parkiralištem nameće značajan ekonomski teret vozačima u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, koji su na to izgubili 17, 44 i 41 sat godišnje, odnosno procijenjenih troškova od 72,7 milijardi dolara, 23,3 milijarde funti i 40,4 milijardi eura godišnje u tim zemljama.
  • Najveći gradovi i glavni financijski centri trpe najviše, vozači u New Yorku (107 sati), Londonu (67 sati) i Frankfurtu (65 sati) troše najviše vremena u potrazi za parkiranjem svake godine.
  • Plaćanje više vremena za parkiranje nego što je potrebno (“prekomjerno plaćanje”) je univerzalni problem u parkiranju za vozače u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj (i uzrokuje trošak od 20,4 milijardi dolara, 6,7 milijardi funti i 4,4 milijarde eura godišnje).

 

Za više informacija o studiji „The Impact of Parking Pain in the US, UK and Germany“ posjetite: http://www2.inrix.com/research-parking-2017.